Consens local și multă bășcălie

Still0624_00002

În Giurgiu curge lapte și miere, avem cei mai fericiți cetățeni din Uniunea Europeană, iar în Consiliul Local al municipiului totul funcționează ca la carte. Proiectele pentru dezvoltarea orașului nu mai încap pe ordinea de zi, iar consensul local mai că îți umple sufletul de bucurie când vezi că puterea și-a dat mâna cu opoziția pentru binele cetățeanului care prosperă de la o zi la alta.

Cam asta ar fi impresia oricărui giurgiuvean de rând care ar fi participat la ședința Consiliului Local de azi. Fiindcă proiectul cu noua organigramă a polițiștilor locali a fost scos de pe ordinea de zi, pe motiv de lipsă de aviz de la ANFP, consilierii s-au relaxat în scaune și s-au pus pe glume, cele mai multe de prost gust.

Mașinăria de vot a funcționat pentru toate proiectele de pe ordinea de zi, semn că treaba merge bine, indemnizația merge și ea, e vacanță, vin concediile, așa că să mai facem și noi o glumă ca să treacă timpul.

Timp de o oră, atât cât a durat ședința ordinară, a fost o veselie. Pentru consilieri nu mai are nicio relevanță că sunt filmați, fotografiați, că îi vede lumea la televizor cum se distrează pe bani publici. Ce dezbateri pe proiecte, ce puncte de vedere, ce discuții constructive pentru un oraș prosper? E vară domne, e cald afară, giurgiuvenii își văd de treburile lor, consilierii, deasemenea.

Mulți dintre aleșii locali din consiliu se vor regăsi pe liste și la anul, atunci când își vor aduce aminte de giurgiuveni și importanța voturilor, până atunci, las-o mă că merge așa.

Nico Pană

Leave a Reply